שלום גבי.
בהחלט זוכר אותך לחיוב, ושמח בהצלחתך.
לעצם שאלותיך:
אדם שעבר הכשרה מקצועית טובה והפך להיות מטפל זוגי או פרטני, בהחלט יכול לעזור כסיעור מוחות בין קולגות. יחד עם זאת, על מנת לעבור תהליכי הדרכה המכוונים לנשמת המטפל, יש לפנות אל מדריך מוסמך שעבר הכשרה ותהליכים המכוונים למקומות עמוקים יותר.
לשאלתך השנייה: הדרכה קבוצתית היא הדרכה שנעשית באופן שמספר מטפלים, כחלק מסטאז' או כחלק מיישום של שיטות טיפול מסוימות, נפגשים אחת לשבוע, שבועיים, או חודש, ומעלים מקרי טיפול, שדרכם עולות ונידונות סוגיות הנוגעות למקרה עצמו ולשיטות הטיפול המדוברות.
יש בהדרכה קבוצתית תועלת במיוחד בחלק של לימוד ויישום של שיטות טיפול, יחד עם זאת, האפקטיביות של הקבוצה תיקבע לפי מבנה הקבוצה, וההתאמה של חבריה.
ולגבי הדרכת מטפלים ותיקים: באופן כללי כל נושא ההדרכה מורכב ותלוי בגישות שונות. מטפלים ותיקים גם הם מגיעים לקליניקה עם עולם פנימי, הם אמנם – אם עברו תהליכים אישיים רבים ושנים של הדרכות – מפתחים מה שנקרא "המדריך הפנימי", אך עדיין הם זקוקים כל הזמן לבחון את עצמם, לעבוד על החלקים המורכבים בתוכם, כי מטבענו איננו יכולים להיות באמת נקיים.
מטפלים ותיקים מקיימים גם קבוצות קריאה ולמידה, שבהן דנים לעומקן של סוגיות טיפוליות, ומתעדכנים בגישות, במחקרים ומאמרים חדשים.