הסופר אגו (Super Ego), הוא אחת מהשלוש ישויות המרכיבות את נפש האדם על פי המודל הסטרוקטורלי (מבני) כפי שהגה פרויד. הישות הזאת נוצרת כתוצאה מתהליך שבו מפנים הילד לתוכו את תגובות ההורים המייצגים עבורו את החברה ואת הנורמות המוסריות שלה. בתחילת הדרך, הילד מציית להוריו מחשש לעונש, או מחשש לאובדן אהבתו, אך עם הזמן הוא מפנים את הערכים שנמסרו לו ויודע לציית להם גם בלחי הוראה מפורשת מההורה.
הסופר אגו מתפתח בסביבות גיל 3-5. ומופנמים בו שני חלקים: החלק הראשון הוא המצפון שמלמד מה אסור לעשות, וכאשר נעשה משהו כנגד המצפון, התחושה תהיה תחושת אשמה. החלק השני שמופנם הוא, מה רצוי לעשות, זה נקרא "האני האידיאלי", וכאשר לא נעמוד בציפיות האני האידיאלי, התחושה תהיה של רגשי נחיתות.
אם הסטנדרטיים ההוריים קשיחים, האדם עשוי להיות רדוף אשמה, וידחיק כל דחף של אגרסיביות או מיניות. זהו אדם בעל סופר אגו חזק. לעומתו, אדם שלא הצליח להפנים אף סטנדרט חברתי מקובל, ירגיש מעט מעצורים חברתיים ועשוי לעסוק בהתנהגות סיפוק עצמי מוגזמת או פשע. זהו אדם בעל סופר אגו חלש.
בעצם הסופר אגו זהו החלק שמכוון אותנו להתנהגות מקובלת חברתית, תוך שהוא דוחק הצידה את צרכי ה-איד. אמנם צרכי האיד אינם יכולים להתאיין (מלשון: אין), מאחר והם חלק ממניעי האדם הבסיסיים, אך לשם כך הישות השלישית, ה-אגו, מהווה גורם מווסת בין דרישות הסופר אגו הנוקשות, לדחפי האיד הפראיים, וכך פועל האדם הבריא מתוך איזון.
אדם בעל סופר אגו נוקשה, זהו אדם שהאגו אינו מצליח לאזן בין נוקשות הסופר אגו לדחפי האיד. אדם כזה, הסופר אגו שלו משתלט על נפשו, הוא יתנהג בשמרנות, ירצה את האחרים מעל המידה, וידרוס את צרכיו האישיים. אנשים בעלי סופר אגו נוקשה, עשויים לסבול מתחושות אשם כבדות שלא לצורך, וירגישו צורך להעניש את עצמם, חייהם יהיו מצומצמים, צדקניים, ומשעממים. ישנן הפרעות נפשיות שונות, שמתאפיינות בסופר אגו נוקשה מידיי.
רוב התהליכים של הסופר אגו הם לא מודעים לנו, אנחנו יכולים להרגיש את הישות הזאת פועלת באותם רגשות אשם שאנו מרגישים, לא פעם ללא סיבה רציונלית מוצדקת.